'Think and grow rich' - Napoleon Hill

Als je op zoek bent naar boeken die je kunnen helpen jouw doelen te bereiken, dan isThink and Grow Rich van Napoleon Hill een mustread. Dit boek was voorheen alleen beschikbaar in het Engels, maar nu is het vertaald en herschreven naar het Nederlands door Michael Pilarzyck.

In dit klassieke boek legt Napoleon Hill je uit hoe je je doelen kunt bereiken door je een weg te banen door middel van je denkwijze en door middel van je handelen. Het boek is een inspirerende mix van persoonlijke verhalen en praktische aanwijzingen. De meeste hoofdstukken zijn geschreven met behulp van de principes van successen met de doelstelling om je te helpen een krachtig, positief en resultaatgericht denken te ontwikkelen.

Napoleon Hill leert je hoe je je eigen succes kunt verhogen door het gebruik van gedachtenkracht en door te leren om je te concentreren op hetgeen je wilt bereiken.

Psychologische technieken

Napoleon Hill‘s denkwijze is gebaseerd op de overtuiging dat je je doelen kunt verwezenlijken door middel van hard werken, planmatig denken en het aanwenden van krachtige psychologische technieken.

Hij gelooft dat je je kunt richten op het verwezenlijken van je doelen door je bewust te zijn van je eigen gedachten en hoe je die kunt gebruiken om je doelen te bereiken. Hij stelt dat je je doelen kunt bereiken door een combinatie van vijf fundamentele principes:

 1. het vaststellen van doelen
 2. het vermogen om je doelen te visualiseren,
 3. het vermogen om positieve gedachten na te streven,
 4. het vermogen om je eigen wilskracht te gebruiken en
 5. het vermogen om je doelen te behalen. 

Waarom zo populair?

Het boek is zo populair omdat het de lezer inspireert om positief te denken en te handelen. Het biedt een gedetailleerde analyse van de manier waarop wij ons leven beïnvloeden door onze gedachten, waarden en overtuigingen.

De technieken die in het boek worden gepresenteerd, zijn van alle tijden en hebben een universele waarde. Het heeft een krachtig bemoedigend en motiverend effect, waardoor het een breed publiek aanspreekt. Het boek is daarom al lange tijd een bestseller.

De Nederlandse vertaling door Michael Pilarzyck doet zeker niet onder. Door het toevoegen van recente voorbeelden en toepassingen blijft het boek up to date en relevant.

Nederlandse vertaling door Michael Pilarzcyk van ”Think and Grow Rich” door Napoleon Hill

Wanneer is het niks voor je?

Het boek Think and Grow Rich is niet voor iedereen geschikt. Als je geen interesse hebt in het onderwerp persoonlijke financiën en/of zelfontwikkeling, dan is het boek waarschijnlijk niet iets voor jou. Het boek behandelt onderwerpen als het beheren van geld, risicobereidheid, zelfdiscipline en de kracht van gedachtenkracht. Als je geen interesse hebt in die onderwerpen, dan is het boek waarschijnlijk niet iets voor jou.

De meest waardevolle lessen

Wij hebben de meest waardevolle lessen van het boek ‘Think and Grow rich’ van Napoleon Hill op een rijtje gezet.

 1. Focus je energie op het opbouwen van een sterke mindset.
 2. Richt je aandacht op het creëren van een duidelijk doel en stel een stappenplan op om het te bereiken.
 3. Bouw een team om je heen van mensen die inspirerend en ondersteunend zijn.
 4. Gebruik je energie om jezelf te verbeteren door het lezen van boeken, het luisteren naar lezingen en het observeren van succesvolle mensen.
 5. Wees niet bang om te falen en blijf bij je doelen.
 6. Gebruik je verbeeldingskracht om je doelen te visualiseren.
 7. Creëer een plan om je financiële doelen te bereiken.
 8. Doe wat nodig is om je doelen te bereiken en blijf gefocust op je doelen.
 9. Gebruik je energie om je vermogen om geld te verdienen te verhogen.
 10. Geef niet op als je tegenslagen tegenkomt en blijf doorgaan totdat je doelen bereikt zijn.

Deel je ervaringen

Heb je het boek gelezen en wil je er iets over delen? Laat je reactie achter in de comments. We zijn benieuwd wat het boek jou heeft gebracht en of je sommige van de principes in de werkelijkheid hebt toegepast.

Leave A Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Share.

Leave A Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.