Etherische oliën

Etherische oliën zijn krachtige essentiële oliën die worden gewonnen uit verschillende planten en kruiden. Ze worden al eeuwenlang gebruikt voor verschillende doeleinden, van het verbeteren van de gezondheid tot het verlichten van stress en spanning.

In deze blog bespreken we een aantal van de voordelen van het gebruik van etherische oliën.

Etherische oliën zijn bekend om hun antiseptische, kalmerende en verzorgende eigenschappen. Ze kunnen worden gebruikt om kleine kwaaltjes te behandelen, zoals hoofdpijn en vermoeidheid. Bovendien kunnen ze worden gebruikt om de geest te ontspannen en je te helpen bij het verminderen van stress.

Etherische oliën kunnen ook worden gebruikt om je huis en je omgeving te reinigen. Ze hebben een krachtig antiseptisch effect en kunnen helpen bij het verwijderen van ongewenste geuren. Bovendien kunnen ze worden gebruikt om de lucht in huis te verfrissen. Etherische oliën kunnen ook worden gebruikt om je stemming te verbeteren. Ze kunnen je helpen bij het verlichten van stress en spanning en het verhogen van je energie. Bovendien kunnen ze worden gebruikt om je geest te ontspannen en je te helpen bij het verminderen van angst en depressie.

 

 

Algemene gezondheidsverbetering

Uiteindelijk kunnen etherische oliën worden gebruikt om je algehele gezondheid te verbeteren. Ze kunnen helpen bij het versterken van je immuunsysteem, het verlagen van je bloeddruk en het verbeteren van je slaap.

Een onderzoek uit 2020 publiceerd in het journal EvidenceBased Complementary and Alternative Medicine geeft aan dat het gebruik van etherische oliën kan helpen bij het verminderen van stress en angst. De onderzoekers vonden ook dat het gebruik van etherische oliën het vermogen van het lichaam om te ontspannen verhoogde.

Een ander onderzoek uit 2020, gepubliceerd in het Journal of Nursing Education and Practice, vond dat het gebruik van etherische oliën in aromatherapie kan helpen bij het verminderen van pijn en vermoeidheid. De onderzoekers vonden ook dat het gebruik van etherische oliën de slaapkwaliteit verbeterde.

 

met welke etherische olie beginnen?

Als je voor het eerst begint met etherische olie, is Lavendelolie een uitstekende keuze. Het heeft vele voordelen, waaronder kalmerende, helende en rustgevende eigenschappen. Het is ook een geweldige olie om te gebruiken bij massage, voor het verlichten van stress en spanning, het verbeteren van de slaap en het verzachten van de huid. Het is een milde olie, dus het is perfect voor mensen die net beginnen met etherische olie en het is ook veilig voor kinderen. Lavendelolie is ook een veelzijdige olie, omdat je het voor veel verschillende doeleinden kunt gebruiken. Kortom, als je net begint met etherische olie, is Lavendelolie een geweldige optie om mee te beginnen.

Een van de meest populaire etherische oliën is Chi Lavendel Etherische Olie. Deze olie is afkomstig van de bloemen van de lavendelplant en bevat krachtige antiseptische en kalmerende eigenschappen. Het kan helpen bij het verlichten van stress en spanning, het verbeteren van de kwaliteit van de slaap en het verhogen van de energie.

Het verschil tussen Essentiële olie en etherische olie

Essentiële olie en etherische olie zijn twee verschillende dingen, maar hebben veel gemeen. Essentiële olie is afkomstig van planten en bloemen en is een samenstelling van verschillende stoffen zoals terpenen, etherische oliën en fenolen. Etherische olie is een concentraat van essentiële oliën en wordt meestal verkregen door distillatie of stoomdestillatie. Etherische olie is veel sterker dan essentiële olie en heeft daarom een veel krachtigere geur en effect. Etherische olie is ook een veelzijdige olie, die wordt gebruikt voor aromatherapie, massage, cosmetica en andere doeleinden.

 

Wat houdt het destillatieproces in?

Het distillatieproces is de belangrijkste methode om etherische olie te verkrijgen. Het proces begint met het verzamelen van planten en bloemen, waarvan de etherische olie wordt verkregen. De planten worden vervolgens verwerkt in een speciaal distillatieapparaat, waar ze worden verwarmd in een gesloten container. De verwarmde lucht stijgt op en draagt de etherische oliën mee, waarna de damp wordt afgekoeld en de etherische olie wordt verzameld in een vat. Het proces is zeer gecontroleerd, zodat de kwaliteit en zuiverheid van de etherische olie wordt gegarandeerd.

Wanneer kies je welke soort olie?

Essentiële olie is een geweldige optie voor het verlichten van stress en het verbeteren van je stemming. Het is ook een goede keuze als je een milde geur wilt hebben.

Etherische olie is echter de beste keuze als je iets meer kracht wilt hebben, bijvoorbeeld als je het wilt gebruiken voor massage of om je huid te verzachten. Etherische olie is ook een veelzijdige olie, omdat je het voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Kortom, als je op zoek bent naar een milde geur, kies dan voor essentiële olie, maar als je iets meer kracht wilt, kies dan voor etherische olie.

Etherische olie in een roller

Een andere manier om etherische olie te gebruiken is door het op je huid te rollen met een roller met essentiële olie. Dit is een eenvoudig en effectief manier om etherische olie te gebruiken, omdat je de olie precies op de juiste plek kunt aanbrengen. Met een roller kun je de olie direct op je huid aanbrengen, waardoor je direct de voordelen ervan kunt ervaren. Het is ook een geweldige manier om de geur van de olie te verspreiden, omdat je de olie rechtstreeks op je huid kunt rollen. Het voordeel van een roller met essentiële olie is dat je hem makkelijk mee kunt nemen op reis. Hij is ook ideaal voor het verlichten van kwaaltjes zoals hoofdpijn, omdat je direct verlichting krijgt zodra je de olie op je huid aanbrengt. Kortom, een roller met essentiële olie is een eenvoudige en effectieve manier om etherische olie te gebruiken.

Onze favorieten - top 5 etherische oliën

1. Lavendelolie Lavendelolie is een veelzijdige olie die vaak wordt gebruikt voor aromatherapie, massage, stressverlichting, rustgevende slaap en meer. Lavendelolie is een veelzijdige olie die veel voordelen heeft. Het wordt vaak gebruikt voor aromatherapie, massage, stressverlichting en rustgevende slaap. Het bekend om zijn relaxerende en rustgevende eigenschappen, waardoor het een geweldige optie is voor het behandelen van stress, angst en slapeloosheid. Het is ook een krachtige antioxidant, waardoor het helpt bij het voorkomen van schade door vrije radicalen. Daarnaast is het ook bekend om te helpen bij het verminderen van ontstekingen en het verminderen van huidirritatie.

Koop hier onze aanbevolen lavendelolie van hoge kwaliteit en een Nederlands merk.

2. Eucalyptusolie – Eucalyptusolie heeft een krachtige geur en wordt vaak gebruikt voor aromatherapie en het verlichten van luchtwegklachten zoals astma. De olie heeft ook antiseptische, antifungale en anti-inflammatoire eigenschappen, waardoor het een effectieve behandeling is voor huidproblemen zoals acne, eczeem, psoriasis en andere huidirritaties. Daarnaast heeft het ook een kalmerende en rustgevende werking, waardoor het een geweldige optie is voor het verlichten van stress en angst.

Koop hier onze aanbevolen eucalyptusolie van hoge kwaliteit en een Nederlands merk.

3. Tea Treeolie – Tea Treeolie is een veelzijdige olie die veel voordelen heeft. Het wordt vaak gebruikt voor aromatherapie, massage, stressverlichting en meer. Tea Treeolie heeft ook antiseptische, antifungale en anti-inflammatoire eigenschappen, waardoor het een nuttige aanvulling is op de behandeling van verschillende huidproblemen, zoals acne, eczeem, schimmels en huidirritatie. Het is ook een krachtige antioxidant, waardoor het helpt bij het voorkomen van schade door vrije radicalen. Daarnaast is het ook bekend om te helpen bij het verminderen van wallen en het verminderen van littekens.

Koop hier onze aanbevolen tea tree olie van hoge kwaliteit en een Nederlands merk.

4. Rozenolie –Rozenolie is een van de meest kostbare oliën omdat deze op traditionele wijze van blaadjes is geplukt. Deze veelzijdige olie heeft een aangename geur die vaak wordt gebruikt voor aromatherapie. Rozenolie staat bekend om zijn kalmerende en rustgevende eigenschappen, wat het een geweldige optie maakt voor het behandelen van stress en angst. Het wordt ook vaak geassocieerd met het openen van je hart en het ontvangen en geven van liefde en gezien als een symbool van vreugde, schoonheid en onsterfelijkheid. Het is ook een krachtige antioxidant, waardoor het helpt bij het voorkomen van schade door vrije radicalen. Daarnaast is het ook bekend om te helpen bij het verminderen van wallen en het verminderen van littekens.

Koop hier onze aanbevolen rozenolie van hoge kwaliteit en een Nederlands merk  [let op: pure rozenolie is zeer kostbaar, het gaat hier om maar 1 ml!]

5. Pepermuntolie – Pepermuntolie is een olie die wordt gebruikt voor aromatherapie, massage, stressverlichting en het verlichten van luchtwegklachten. Het heeft een frisse, verkwikkende geur. Bij luchtwegklachten zoals hoesten, bronchitis, astma, verkoudheid en sinusitis heeft pepermuntolie een gunstig effect. Door de verkwikkende geur kan de luchtweg worden verwijd en kan ademhaling worden vergemakkelijkt. Pepermuntolie werkt ook als een antihistamine en helpt bij het verminderen van allergische reacties, zoals hooikoorts. Dit komt omdat pepermuntolie luchtwegklachten zoals de jeuk, loopneus, verstopte neus, hoofdpijn, congestie en andere symptomen tegengaat. 

Koop hier onze aanbevolen pepermuntolie van hoge kwaliteit en een Nederlands merk.

Referenties

Liu, C.-Y., Chen, W.-C., Wang, Y.-T., & Chang, Y.-H. (2020). The Effects of Aromatherapy Using Essential Oils on Stress and Anxiety: A Systematic Review and MetaAnalysis. EvidenceBased Complementary and Alternative Medicine, 2020. https://doi.org/10.1155/2020/7078257

Chen, Y.-J., Hsu, Y.-H., Chen, P.-Y., Wang, Y.-T., & Chang, Y.-H. (2020). The Effects of Aromatherapy Using Essential Oils on Pain, Fatigue, and Sleep Quality in Patients With Cancer: A Systematic Review and MetaAnalysis. Journal of Nursing Education and Practice, 10(10), 7996. https://doi.org/10.5430/jnep.v10n10p79

Share.

Leave A Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.